7 ατάκες που καταστρέφουν τις σχέσεις!

Οι σχέσεις για να είναι δυνατές θα πρέπει να βασίζονται στην ειλικρίνεια. Αλλά μερικές φορές είναι καλύτερα να φιλτρἀρουμε πως θέτουμε κάποιες από την πλευρά μας αλήθειες. Γιατί όσο δυνατή και να είναι η σχέση μας παράλληλα είναι και ευαίσθητη και πρέπει να την προσέχουμε. Οι παρακάτω απλές φρασούλες είναι ατάκες που είτε έχουμε πει είτε τις συναντάμε πολύ συχνά γύρω μας και μπορεί να αποτελέσουν την αρχή του τέλους για τον ερωτά μας.

 

  1. Πρέπει να μιλήσουμε. Ναι σε απασχολεί κάτι και θέλεις να το μοιραστείς με τον σύντροφό σου αλλά το να του λες ᾽θέλω να μιλήσουμε´στα μάτια εκείνου ισοδυναμεί με το την έχεις βάψει. Αυτόματα εκείνος θα περάσει στην άμυνα και η εξέλιξη δεν θα είναι καθόλου εποικοδομητική για την σχέση σας. Άφησε τους προλόγους και προχώρα με ειλικρίνεια σε αυτό που σε στεναχωρεί ή σε απασχολεί. Θυμήσου σκοπός σου είναι να το συζητήσεις όχι να κατηγορήσεις το έτερον σου ήμισυ.
  2. Είσαι υπερβολικός. Τίποτα και κανένας δεν είναι υπερβολικός αν θεωρείς ότι η συμπεριφορά του δεν σου ταιριάζει προσπάθησε να ανακαλύψεις γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο. Πολλές φορές μπορεί να κρύβεται κάτι πολύ διαφορετικό και βαθύτερο που αν τον νοιάζεσαι θα πρέπει να βρεις τρόπο για να το εξωτερικεύσει και να προχωρήσετε.
  3. Αν με αγαπάς θα το κάνεις. Αν τον αγαπάς εσύ δεν θα του το ζητήσεις όμως με αυτόν τον τρόπο. H αγάπη είναι άλλωστε πολύ ανώτερη από ένα καπρίτσιο μας. Το μυστικό είναι να κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν χωρίς να αισθανόμαστε ότι κάνουμε κάποια “θυσία”. Αυτό θα μας κουράσει στο μέλλον.
  4. Ο φίλος σου είναι sexy. Αυτόματα τον βάζεις να συγκριθεί με τον φίλο του και αυτό δεν είναι δίκαιο για κανέναν. Παρόλο που μάτια σε θεωρητικό επίπεδο θα έπρεπε να έχεις μόνο για εκείνον αν σκέφτεσαι έτσι για τον φίλο του εκμυστηρεύσου το στην κολλητή σου και όχι σε εκείνον. Επίσης θα ήταν μια καλή στιγμή να αναρωτηθείς γιατί γλυκοκοιτάς τον φίλο του.
  5. Δεν συμπαθώ τον κολλητό σου. Ναι αλλά είναι δικός του κολλητός, δεν χρειάζεται να τον συμπαθείς ή να τον αντιπαθείς. Χρειάζεται απλά να σέβεσαι την σχέση τους και να την υποστηρίζεις όπως θα ήθελες και εσύ να κάνει το ίδιο και για τις κολλητές σου. Οι άντρες όπως έχουμε πει βάζουν πολύ ψηλά την φιλία και η παρέα μπαίνει πολύ ψηλά στον ηθικό τους κώδικα. 
  6. Πάλι μπάλα. Το ξέρω δεν είναι το αγαπημένο σου αλλά προσπάθησε να τα βρείτε κάπου στο ενδιάμεσο. Είναι σημαντικό να έχετε και οι δύο ξεχωριστά ενδιαφέροντα για να είστε χαρούμενοι και ολοκληρωμένοι. Στην τελική μπορείς να κανονίσεις κάτι άλλο και να μη χρειαστεί να κλειστείς μέσα. Στο χέρι σου είναι!
  7. Δεν μου δίνεις σημασία. Αυτόματα βάζεις τον εαυτό σου σε μειονεκτική θέση και εκείνος το εκλαμβάνει σαν γκρίνια. Ούτε η μια θέση είναι σωστή αλλά ούτε και οι άλλη. Σκέψου διαφορετικά και προσπάθησε να γίνεις πιο συγκεκριμένη για το τι σε έχει ενοχλήσει.

 

Η ομάδα του Rantevu βρίσκεται για μια ακόμα φορά στο πλευρό σου! Μετά το πρώτο ραντεβού, κράτα αυτές τις ατάκες για την πάρτη σου και να ‘σαι σίγουρος ότι το ταίριασμα που έκανες θα κρατήσει πολύ περισσότερο. Καλές γνωριμίες με το νο.1 Ελληνικό dating app!

rantevu

This entry has 0 replies

Comments open

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>