10 συνήθειες ερωτευμένων ζευγαριών που έχουν διαρκέσει στο χρόνο

Όλοι ή μερικοί από εμάς τους πιο ρομαντικούς εντυπωσιαζόμαστε όταν ακούμε ιστορίες ζευγαριών που έμειναν ερωτευμένοι ακόμα και μετά από δεκαετίες. Συχνά αναρωτιόμαστε αν όντως μπορεί ένας έρωτας να διαρκέσει για πάντα και πιο ήταν το μυστικό αυτών που τα κατάφεραν. Γιατί για κάποιους από εμάς να είναι τόσο δύσκολο να παραμείνουμε σε μια σχέση και για κάποιους άλλους όχι. Το Rantevu ήρθε να αποκαλύψει τα μυστικά των ζευγαριών αυτών και να σε βοηθήσει να υιοθετήσεις και εσύ κάποια από αυτά στην νέα σου σχέση.

 

  1. Πάνε για ύπνο μαζί. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνουν sex κάθε βράδυ αν και αυτό καλό θα ήταν 😉 αλλά ότι έρχονται σε επαφή κάθε βράδυ μέσω της αγκαλιάς. Πόσο σημαντικά και θεραπευτική είναι τελικά η δύναμη της αγκαλιάς πόσο ενέργεια και θετικά συναισθήματα μπορεί να μας προκαλέσει ειδικά όταν προέρχεται από αυτόν που αγαπάμε. Και επίσης πολύ σημαντικό είναι πόσο κοντά μας κρατά.
  2. Βρίσκουν κοινά ενδιαφέροντα. Γιατί όσο σημαντικό είναι να διατηρούμε το χαρακτήρα μας και την ανεξαρτησία μας σε μια σχέση αλλά τόσο σημαντικό είναι να έχουμε κοινά ενδιαφέροντα και να συνδεόμαστε με τον αγαπημένο μας μέσα από αυτά. Οι νέες κοινές εμπειρίες είναι σημαντικές για να τροφοδοτούν συνεχώς την σχέση μας με όμορφες εικόνες και συναισθήματα. Τι κάνουμε όμως στην περίπτωση που αυτά δεν είναι διακριτά από την αρχή. Σε αυτή την περίπτωση τα δημιουργούμε ένα ζευγάρι που μπορεί να εξελιχθεί μαζί έχει περισσότερες πιθανότητες να μπορέσει να ξεπεράσει τις αναποδιές γιατί έχει μάθει να δουλεύει μαζί.
  3. Κρατιούνται από το χέρι. Την επόμενη φορά που θα είσαστε μαζί με τον σύντροφό σας, κρατήστε του το χέρι και κοιτάξετε τον στα μάτια. Η δύναμη της επαφής και της συντροφικότητας που αναπτύσσεται θα σας καταπλήξει.
  4. Εμπιστοσύνη και συγχώρεση. Δύο έννοιες τόσο αλληλένδετες και τόσο σημαντικές που πάνε πάντα παρέα και ποτέ χώρια. Αν δεν εμπιστευτείς τον σύντροφό σου πως περιμένεις να βιώσεις κάτι βαθύτερο. Το ξέρω ότι μπορεί να έχεις πληγωθεί στο παρελθόν αλλά όσο κλισέ και να ακούγεται το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και μόνο εσύ έχεις την δύναμη να το κλείσεις εκεί. Αγάπη σημαίνει εμπιστοσύνη αλλά και συγχώρεση γιατί χωρίς αυτή τα θέματα συνεχώς θα ανακύπτουν χωρίς να κλείνουν ποτέ και χωρίς να μπορείς να γίνεις ευτυχισμένος σε μια σχέση. Θυμήσου ότι η εμπιστοσύνη και η συγχώρεση είναι δύο αρετές που θέλουν πρώτα από από όλα προσωπική δουλειά.
  5. Επικεντρώνονται στο τι κάνουν σωστά και όχι στα λάθη. Είναι σίγουρο ότι πάντα μπορείς να βρεις λάθη αλλά το σημαντικό είναι να τονίζεις τα σωστά. Όταν κοιτάς το ποτήρι μισογεμάτο έχεις περισσότερες πιθανότητες να γίνεις πραγματικά ευτυχισμένος γιατί η ευτυχία είναι state of mind.
  6. Αγκαλιά, αγκαλιά και πάλι αγκαλιά. Το δέρμα μας έχει μνήμη και λατρεύει το άγγιγμα από κάποιον που μας αγαπά. Πολλές έρευνές έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την δύναμη της αγκαλιάς και πώς πυροδοτεί όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα που μας παίρνουν το άγχος και τις δυσκολίες της καθημερινότητας. Μην στερείς από τον εαυτό σου και από τον αγαπημένο σου κάτι τόσο σημαντικό.
  7. Ξεκινούν την ημέρα τους με ένα Καλημέρα, σε αγαπώ. Το χαμόγελο θα έρθει αυτόματα στα χείλη και των δύο και ναι μπορεί να το ξέρει αλλά έχετε και οι δύο την ανάγκη να το υπενθυμίζεται ο ένας στον άλλον γιατί στο τέλος της ημέρας τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την αγάπη.
  8. Λένε Καληνύχτα κάθε βράδυ ανεξάρτητα πως αισθάνονται. Ποτέ μην πηγαίνετε για ύπνο χωρίς να λύσετε οποιαδήποτε διαφωνία αλλά ακόμα και εάν όλα δεν έχουν λυθεί το να πεις μόνο καληνύχτα υπονοεί στον σύντροφό σου ότι σε αγαπώ και θα βρούμε τρόπο να βρούμε λύση γι αυτό που μας απασχολεί γιατί η αγάπη μας είναι πιο σημαντική και μεγαλύτερή από οποιοδήποτε πρόβλημα.
  9. Ρωτάνε τα νέα της ημέρας. Η καθημερινότητα είναι σημαντικό κομμάτι στην ζωή κάθε ζευγαριού μια τόσο απλή ερώτηση μας φέρνει πιο κοντά στον άλλον και μας ενημερώνει για τις προσδοκίες που πρέπει να έχουμε από εκείνον. Θυμήσου sharing is caring.
  10. Είναι υπερήφανοι για τον σύντροφό τους. Η εκτίμηση είναι μια γραμμή που ποτέ δεν θα πρέπει να περαστεί, τα μικροπροβλήματα πάντα ξεχνιούνται αλλά η έλλειψη σεβασμού είναι αυτή που μπορεί να δημιουργήσει τα ραγίσματα στην αγάπη.

 

Έτοιμοι για νέες γνωριμίες; Ανοίξτε το Rantevu και ξεκινήστε το ψάξιμο. Σας ευχόμαστε όντως η σχέση που θα κάνετε μέσω των γνωριμιών του Rantevu να αντέξει πραγματικά στο χρόνο!

rantevu

This entry has 0 replies

Comments open

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>